Országdomainek és előnyeik

A három legnagyobb TLD vagy felső szintű domain a .com, .org és .net. De csak azért, mert ezek a legnagyobb és legelterjedtebb TLD-k, még nem jelenti azt, hogy már nincsenek más lehetőségek. A domencai országdomainek vagy országkód TLD-k egy másik elérhető választási lehetőség az Ön számára.    

Országkód TLD-k – Mik ezek?

Az országkód TLD-k vagy egyszerűen ccTLD-k egy adott országra vagy területre vonatkozó domain kiterjesztésekre utalnak. A domain kiterjesztések azok a betűk, amelyek a választott domain név után jelennek meg. A leggyakoribb példák közé tartozik a .com.au Ausztráliában, a .ca Kanadában és a .co.uk az Egyesült Királyságban. Az IANA vagy Internet Assigned Numbers Authority az internet működését segítő technikai szabványokat fenntartó irányító testület, amely közzéteszi az elérhető ccTLD-k listáját. 

De csak azért, mert ezek a legnagyobb és legelterjedtebb TLD-k, még nem jelenti azt, hogy már

Az országdomainek előnyei 

Íme néhány a ccTLD-k által kínált legfontosabb előnyök közül.

A ccTLD-k SEO és helyi célzási előnyöket biztosítanak. 

Az országkódok segítségével a TLD-k lehetővé teszik, hogy a világ bizonyos részeiről érkező forgalmat célozza meg. Ha például az Egyesült Királyságban működő pékségének weboldalára az Egyesült Királyságban élő látogatókat szeretné megcélozni, akkor érdemes a .co.uk domainkiterjesztést választania. Ez segít abban, hogy Ön felbukkanjon a találatok között minden alkalommal, amikor az Egyesült Királyságban élő emberek pékségre keresnek, ahelyett, hogy a Kanadában, Ausztráliában vagy más régiókban élők keresési eredményei között jelenne meg.   

Ez a SEO vagy keresőmotor-optimalizálás értékéhez is kapcsolódik. Az országdomainek használatával magasabb SEO-értékkel fog rendelkezni az országalapú keresési eredményeknél. Ez azért van, mert a keresőmotorok különböző eredményeket mutatnak, beleértve a legtöbb helyi találatot, amelyek a keresést végző személy konkrét IP-címétől függnek. Ez azt jelenti, hogy amikor valaki az Egyesült Királyságból minimalista süteményekre keres az Egyesült Királyságban, az Ön Egyesült Királyságban található pékségének weboldala sokkal előrébb jelenhet meg a keresési rangsorban, ami nem lenne lehetséges, ha nem használná a .co.uk ccTLD-t. 

A ccTLD-k bizalmat ébreszthetnek a vásárlókban.

A ccTLD-k a hitelesség szempontjából is előnyösek, mivel a webhely látogatói magabiztosabbnak érzik magukat. Mivel tudják, hogy a webhely helyi, a látogatók úgy érzik, hogy könnyebben vásárolnak, különösen, ha látják, hogy a cím helye ismerős számukra, nem pedig egy külföldi. A legtöbb ember emellett jobban szereti a saját régiójában, pénznemében és nyelvén meglátogatni a webhelyeket és lebonyolítani a tranzakciókat. 

A ccTLD-k lehetővé teszik, hogy szabadjára engedje kreativitását.

Néhány vállalat a domain név körüli márka megerősítésére egy ügyes trükköt használ, mégpedig a domain hack segítségével. Ez az, amikor a ccTLD és a domainnév együttes használatával egy nevet vagy szót alkotnak. Például a food.ie Írország ccTLD-jét használja, a beach.es Spanyolország ccTLD-jét, a subscri.be pedig Belgium ccTLD-jét. Ez lehet egy cselekvésre való felhívás vagy kifejezés is, mint például a help.us vagy a check.in. Az országdomainek esetében a felhasználható kombinációknak a határát a csillagos ég szabja meg. 

Ugyanabból a kategóriából:

Back to Top