Mikor ajánlott iPhone-t vásárolni?

Mikor érdemes iPhone-t vásárolni? Hamarosan megérkezik egy új Apple eszköz? Mikor csökken az előző modell ára? Érdemes-e azonnal megvásárolni az új telefont, vagy jobb lenne néhány hónapot várni?

Ha jelenleg a piacon egy új okostelefont keres, az első kérdése valószínűleg az lesz, hogy vajon megéri-e egy Apple készülék.
Nos, a válasz az, hogy most van a legjobb alkalom, hogy megvásároljunk egyet.

A legújabb iPhone-k megjelenése

2018. szeptember 12-én az Apple nem csak egy, hanem három új modellt mutatott be, csak egy évvel az X, 8 és 8 Plus bevezetése után.
A legújabb iPhones XS Max és XS már megvásárolható az Apple-től.

iPhone telefontok

Egy hasonló modell, az XR, kevesebbe kerül, és ugyanúgy megvásárolható.
Ezeknek az új telefonoknak a megjelenése a korábbi modellek árcsökkenését is jelzi, az X pedig most már ugyanúgy megszűnt, mint ahogy az SE.

Update-k gyakorisága

Az Apple csak egy évet vár egy új modell bevezetése előtt. Szeptemberben kezdődött meg a cég hagyományos rendezvénye, ahol néhány hét múlva bemutatják és értékesítik az új eszközöket.

2018-ban az Apple Company megszüntette ezt a hagyományt, és márciusban bemutatta az SE-t. 2017 márciusában és 2018 márciusában azonban nem volt újabb SE verzió. Ez azt sugallta, hogy nincs biztosíték arra, hogy az Apple továbbra is frissíteni fogja a modellt a megjelenést követően.

Nem túl valószínű, hogy a vállalat 2019 szeptemberéig kiad egy új iPhone-t.

Tökéletes időzítés iPhone vásárláshoz

Eddig úgy tűnik, hogy az új iPhone vásárlásának legjobb időpontja a bemutatás után 9 hónapon belül van. A júniusi vagy júliusi hónapokban azonban ajánlott a vásárlást elnapolni őszig. Természetesen kivételt képez ha az aktuális készüléke már összetört, és nem tud tovább tartani 3–4 hónapnál.

Nagyon könnyű megmondani a legrosszabb időt egy új modell megvásárlására. Kétségtelen, hogy a szeptember előtti hónapokban lenne. Ez azt jelenti, hogy augusztusban nem érdemes új eszközt szereznie, hacsak nem akarja egy hónap után a fejét fogni.

De mi van egy korábbi modell vásárlása eseténn?

Valószínűleg azt gondolja, hogy mivel egyszerűen csak egy új telefonra van szüksége, és nem érdekli a legújabb modell, miért ne vásárolhatna most új Apple-eszközt?

A tapasztalatok alapján az Apple bemutatója után a jelenlegi generációs iPhone-k ára jelentősen csökken. Ha nincs igénye a frissítésekre, akkor egy régebbi iPhone-modellre is eshet a választás, amelyet az Apple már megszüntetett, mert a mobiltelefon-cégek ezeket a modelleket gyakran különleges kedvezménnyel árulják, hogy raktáraikat kisöpörjék.

Ugyanabból a kategóriából: