Miért érdemes télen frissíteni a gumiszőnyeget?

Az autója gumiszőnyege valószínűleg az utolsó dolog, amire gondol, kivéve az alkalmi porszívózási igényeket. A friss gumiszőnyegek használata azonban számos jelentős előnnyel jár, különösen, ha olyan területen él, ahol sok eső vagy hó esik. 

Lehet, hogy némi időbe telik megszokni a gumi padlószőnyegeket, ha Ön inkább az autó szőnyegéhez illő szőnyegekhez van szokva. Amellett azonban, hogy könnyebb és egyszerűbb a tisztítása, a gumi padlószőnyegek idővel növelhetik járműve általános értékét is. 

Olvassa el az alábbiakban, hogy megtudja, miért a gumi az ideális anyagválasztás, ha olyan autószőnyegekről van szó, amelyek nagyszerű ár-érték arányt kínálnak:

Az autója gumiszőnyege valószínűleg az utolsó dolog, amire gondol, kivéve az alkalmi porszívózási igényeket.

A gumi autószőnyegek tartósabbak és tartósabbak

A gumi padlószőnyegek egyik legnagyobb előnye, hogy nem ragadnak meg szennyeződéseket vagy foltokat, ellentétben a szokásos szőnyegszőnyegekkel. Az is kevésbé valószínű, hogy ezek a szőnyegek elszakadnak vagy pilleződnek, még több évnyi nehéz és rendszeres használat után is. 

A gumi autószőnyegek könnyen tisztíthatók

Csak ki kell vennie a gumiszőnyegeket (https://www.withcar.hu), és vízzel leöblíteni, ha sárba került, vagy kiöntötte a reggeli kávéját az autóban. Ezért a gumi padlószőnyegek a legjobb választásnak számítanak azon autótulajdonosok számára, akik gyakran vezetnek nedves éghajlaton, valamint azok számára, akik általában kisgyerekeket vagy kutyákat szállítanak. 

A gumi autószőnyegek esztétikusabbak 

A hagyományos szövet padlószőnyegek idővel hajlamosak romlani, ami rosszabbul nézhet ki, mivel egyre több port, szennyeződést, nedvességet, lábforgalmat és sarat gyűjtenek. Mivel a gumiszőnyeg könnyebben tisztítható és tartósabb, hosszú ideig rendben és tisztán tarthatja autója belsejét. 

A friss gumiszőnyegek használata azonban számos jelentős előnnyel jár, különösen, ha olyan területen él, ahol sok eső vagy hó esik. 

A gumi autószőnyegek értéket adnak a járműveknek

Mindenekelőtt fontos megjegyezni, hogy számos tényező befolyásolhatja a jármű újraértékesítési értékét. Ha eljön az idő, amikor úgy dönt, hogy eladja autóját magánúton vagy elcseréli, az elhasználódott szőnyegek és a rozsdás padlólemezek komolyan megterhelhetik a zsebét, még akkor is, ha Ön mindent megtett a járműve gondozása során. Ezért a gumi padlószőnyegek a legjobb befektetések közé tartoznak, amelyeket valaha is megtehet, és amelyek hosszú távon nemcsak magát az autóját, hanem annak viszonteladási értékét is megvédhetik.

Gumi autószőnyegek a rozsda ellen

Ha olyan területen él, ahol sok hó vagy eső esik, a rossz padlószőnyegek használata komoly károkat okozhat a járművében. A szabványos padlószőnyegek általában átengedik a nedvességet a szőnyegekbe és a padlólemezekbe, ami idővel rozsda kialakulásához vezethet. 

A gumi autószőnyegek megvédik a szőnyeget

A padlószőnyegek védelmet nyújtanak az alattuk lévő szőnyegnek, és a gumi padlószőnyegek sokkal jobb munkát végeznek, mint a szőnyegek. Egy idő után a szennyeződés, a kosz és a foltok átszivároghatnak, és károsíthatják az alatta lévő szőnyeget. Ez azt jelenti, hogy ha az első számú prioritás a szőnyeg megóvása, akkor a gumiszőnyegek a legjobb választás. 

Hogyan tisztítsuk a gumi autószőnyegeket? 

Bár a gumi autószőnyegek talán nem olyan vonzóak, mint a szövetszőnyegek, a jó hír az, hogy tisztításuk könnyebb és egyszerűbb. Egy nagynyomású kerti slaggal elvégezheti a feladatot. Még azt a szappanos flakont is használhatja, ami a mosogató mellett van, hogy megszabaduljon a ráöntött kávétól. 

Az igazság az, hogy a gumiszőnyegek tisztítása kemény szappanok használatával vagy gyakrabban történő tisztítása sokkal hamarabb elhasználódik, mint a gyalogosforgalom. Egy egyszerű, évente egyszeri tisztítási módszerrel azonban biztosíthatja, hogy a szőnyegek továbbra is védik az alattuk lévő szőnyegszőnyeget. 

A gumiszőnyeg tisztításához többek között kerti tömlőre, 5 gallonos vödörre, puha sörtéjű kefére, kerti tömlő szórófejre és résszerszámmal ellátott porszívóra van szüksége. Az enyhe mosogatószer az egyetlen anyag, amire szüksége van. 

Kövesse az alábbi lépéseket a gumi autószőnyegek tisztításához:

Lehet, hogy némi időbe telik megszokni a gumi padlószőnyegeket, ha Ön inkább az autó szőnyegéhez illő szőnyegekhez van szokva.

Távolítsa el a gumiszőnyegeket. 

A gumiszőnyegek tisztításához először is el kell távolítania az összes szőnyeget az autóból. Fektesse ki az összeset egy sík felületre. Folytassa a szőnyegek alatti padlószőnyeg porszívózását. 

Fújja be a gumiszőnyegeket. 

Most már megragadhatja a tömlőt egy nagynyomású fúvókával a sugárirányú beállításon, hogy lefújja a gumiszőnyegeket. Ezzel megszabadulhat a bennük megrekedt portól, szennyeződéstől és egyéb kemény részecskéktől. A permetezés után jól rázza fel a szőnyegeket. 

Súrolja le a szőnyegeket szappannal.

Nyomjon egy bőséges adagot az enyhe folyékony mosogatószerből egy vödörbe. Öntsön egy vagy két centiméternyi vizet a vödörbe, és keverje össze a szappannal. Vegye elő a puha sörtéjű kefét, és mártsa bele ebbe a szappanos vízbe. A kefével súrolja le a gumiszőnyeget. Ügyeljen arra, hogy különös figyelmet fordítson a foltokra, és ne felejtsen el minden barázdában súrolni. 

Öblítse le a szőnyegeket. 

A nagynyomású kerti tömlővel ismét permetezze le a szőnyegeket, és öblítse le a szappant. Hagyja a szőnyegeket teljesen megszáradni a levegőn úgy, hogy ezeket teljes napsütés alatt, sík felületen fekteti le. A szőnyegek fölé egy korlátot is akaszthat. Tegye vissza a tiszta szőnyegeket a helyükre.

A megfelelő gumiszőnyeg kiválasztása autójához több jó okból is fontos, különösen, ha havas vagy esős helyen él. A gumi padlószőnyegek tisztítása nagyon egyszerű és könnyű, és a legtöbb járművön használt szokásos szőnyegszőnyegekhez képest jobban megvédik autóját a nedvességtől és a szennyeződésektől. A gumiszőnyegek jobb élettartamot és tartósságot is biztosítanak, mint hagyományos szőnyeges társaik, így járműve hosszú távon is megőrzi értékének egy részét. 

Ugyanabból a kategóriából:

Back to Top