Kövesse ezeket a szabályokat, hogy a kültéri ültetők virágozzanak

Ha könnyű és egyszerű lenne a konténeres kertészkedés, akkor már mindenkinek rengeteg virágzó növény lenne a bejárati ajtaján és virágzó kültéri növénytartók a kertjében. De a konténeres kertészkedéshez vezető út nem egy ösvény.

Az igazság az, hogy a cserepes növények gondozása nem könnyű, de nem is olyan bonyolult, különösen, ha megfelelő alapokkal rendelkezik. Szinte mindenki most is ápolhat néhány szép kültéri cserepet, különösen, ha néhány hasznos kertészeti tippel és ötlettel felfegyverkezik.

A legjobb dolog ezekben a kültéri edényekben az, hogy nincs szükség arra, hogy egy kerttervező segítségét kérje, csak azért, hogy beállíthassa és elhelyezhesse őket, vagy szezonról szezonra növekvőben tartsa őket. Mindössze egy kis elkötelezettségre van szükség az Ön részéről, és arra, hogy emlékezzen a következő egyszerű szabályokra, hogyan gondoskodjon a kültéri edényekről vagy a következő sok szezonban.

Az edények nem fognak virágozni, ha nem folyik le a víz 

A kültéri/benti feliratú edények esetében ne felejtse el kinyitni a vízelvezető nyílást, mielőtt kivinné őket a szabadba. Tegye a csészealjat a kültéri ültetőedények alá, hogy megóvja a verandát vagy a teraszát a foltoktól. 

Kültéri növénytartók
Színes kültéri növénytartók teraszodhoz

Válasszon könnyű és hűvös konténereket 

Amint a nap elkezd mindent megsütni a teraszon, ez azt jelenti, hogy a növények gyökereit, talaját és leveleit is felmelegíti. Ha például sötét fémcserepet használ, akkor az edényét a tartalmával együtt az a veszély fenyegeti, hogy megsül.

Ne rakjon kavicsot az edények aljára

A duplafalú és világos színű ültetőedények növelhetik a teraszon élő társaid harci esélyeit. Ami az anyagokat illeti, a mázas agyag és terrakotta cserép csodásan néz ki, de nagyon nehéz is lehet. Roppant hideg hőmérséklet esetén pedig megrepedhetnek, hacsak nincsenek fagyállónak jelölve. Válasszon inkább polietilént, üvegszálat vagy gyantát.

Rendszeres trágyázás 

Még ha műtrágyát is kevert a virágföldbe, akkor is fontos, hogy rendszeresen táplálja a bébiflórát. Ezt nem kell túlgondolni. Megoldható egy minden célra alkalmas műtrágyával, amely tartalmazza a kültéri ültetőedényekben termesztett növényekre vonatkozó utasításokat A csomagolási utasítások alapján általában 6 hetente egyszer kell trágyáznia.  

Ápolja a baba Flora

Az új virágzás elősegítése érdekében egyszerre vágja le a virág alatti szárat vagy nyírja le az összes elhalt virágot. Ez elősegíti a bokros újranövekedést, és biztosítja, hogy a növény ne nézzen ki rendetlenül. Ha a növény más irányba kezd nőni, mint ahogyan azt tervezte, akkor ezt könnyed kézzel metszse meg, hogy formát adjon neki. Kerülje, hogy egyszerre több mint a növény egyharmadát vágja le. 

Víz Őket

A napos évszakokban hetente legalább kétszer tervezze meg a növények öntözését. A nagyon száraz és forró időszakokban, illetve a rendkívül száraz és forró éghajlaton az öntözést minden második napon kell elvégezni. A szukkulensek és a hasonló, kevés vizet igénylő fajták sosem lesznek boldogok a csontszáraz edényekben. Mindenképpen ellenőrizze a talaj nedvességét minden nap. Várjon az öntözéssel, ha a talaj két hüvelyk mélyen még mindig nedves.  

Tegye virágzóvá és széppé kültéri ültetvényeit ezekkel az egyszerű szabályokkal. 

Ugyanabból a kategóriából:

Back to Top