Kerülje el ezeket a hibákat, amikor vásárol motorkerékpár sisakok

Elmúltak azok az idők, amikor a motorkerékpáros sisakok csak egyszerű biztonsági kiegészítők voltak. Ma a bukósisakot életstílus-kiegészítőként tartják számon. A sisakvásárlás valójában az egyik legfontosabb döntés, amelyet még a kétkerekű beszerzése előtt meg kell hoznia.

A bukósisak vásárlásakor van néhány hiba, amit soha nem szabad elkövetned, hogy biztosítsd, hogy a megfelelő felszerelést kapod, amely biztonságban tart téged a lovaglás során. 

A teljes arcú sisakok a szokásos hosszú távú utazásokhoz a legelterjedtebbek, míg a nyitott sisakok jobb választásnak bizonyulnak a városok közötti ingázáshoz.

Bukósisak vásárlása, mert olcsó

Sok modern márkás sisak ma már nem kerül többe, mint két csésze kávé egy elegáns étteremben. Győződjön meg róla, hogy nem spórol a sisak minőségét illetően. Ne feledje, hogy a sisak arra való, hogy megmentse magát. A minőséggel kapcsolatos kompromisszumok csak a személyes biztonságodat veszélyeztetik, és mindenféle veszélynek tesznek ki az utakon. 

Az olcsó kiegészítőboltokban és a járdán árult, gyenge minőségű és olcsó sisakok nem rendelkeznek a szükséges biztonsági tanúsítványokkal. Bár úgy tűnhet, hogy ezzel rengeteg pénzt spórolhatsz, ez az egyik legnagyobb és legsúlyosabb hiba, amit mindenképpen el kell kerülnöd. 

Bukósisak vásárlása tanúsítás nélkül

A biztonsági tanúsítványok egy másik szempont, ahol a legtöbb motoros gyakran követ el hibát a motorkerékpáros bukósisak vásárlásakor. 

A hatóságok súlyos bírsággal sújthatják, ha megfelelő tanúsítvány nélkül használ sisakot. A legjobb és legegyszerűbb módja ennek a hibának az, hogy egyszerűen szerezzen be egy olyan sisakot, amely az Ön településén érvényes, előírt biztonsági tanúsítványokkal van ellátva. 

Ha gyakran szeretsz országhatárokon átkelni a motorkerékpároddal, akkor a legjobb, ha a célországban tájékozódsz az ott érvényes tanúsítványokról. Ezzel biztosíthatod, hogy ne kerülj jogi problémákba az adott terület rendőreivel. 

Nem az Ön igényei alapján vásárol

A másik gyakori hiba, amit a motorosok elkövetnek sisakvásárláskor, hogy nem veszik figyelembe saját vezetési stílusukat és igényeiket. Hacsak nem tudja már előre, hogy mit vár a sisaktól, lehetetlen a helyes döntést meghozni abban a pillanatban, amikor beteszi a lábát a helyi motorkerékpár-kiegészítőket árusító üzletbe. 

Gondolja át, hogy mit tervez a sisakkal. Rendszeresen hosszú túrákra fog menni? Szüksége van a sisakra a rendszeres városi ingázáshoz? Miután azonosította a sisak célját, elkezdhet vásárolni a legjobb márkájú motorkerékpáros sisakokat, amelyek kiegészítik egyedi igényeit és vezetési stílusát. 

A teljes arcú sisakok a szokásos hosszú távú utazásokhoz a legelterjedtebbek, míg a nyitott sisakok jobb választásnak bizonyulnak a városok közötti ingázáshoz. 

A rossz méret kiválasztása

Egy másik gyakori hiba, amit sokan elkövetnek, amikor vadonatúj motorkerékpáros sisakot vásárolnak, hogy eleve nem is a megfelelő méretet veszik meg. A lazán illeszkedő sisakok soha nem nyújtanak semmilyen védelmet a baleset okozta ütközésekkel szemben. Ha a sisakod nem illeszkedik szorosan a fejedre, akkor nagy az esélye, hogy az abban a pillanatban, amikor az aszfaltra csapódsz, lerepül. A lazán illeszkedő sisakok az erős szélviszonyok során is ide-oda csapkodnak, ami nagyon gyakori a nyílt utakon és az autópályákon. 

Mindig kerüld el ezeket a hibákat, hogy a legjobb motoros sisakokat kapd, amelyek tökéletesek az utazásaidhoz! 

Ugyanabból a kategóriából:

Back to Top