Hogyan használjunk jégesőfedelet az autóhoz

A jégeső gyakran már a vihar közeledtével a láthatáron van. Ahelyett, hogy megpróbálná bepréselni autóját a szűk garázsba, vagy azon aggódna, hogy van-e frissített biztosítási kötvénye, bölcsebb és ésszerűbb megoldás befektetni a legjobb jégesőfedezetbe autója számára. 

A jégeső szinte a semmiből érkezhet, és rövid idő alatt komoly károkat okozhat az autóban. Bár a jégeső megállításához emberfeletti erőre van szükség, a jó hír az, hogy léteznek olyan autófedelek, amelyek biztonságban és védve tarthatják járművét a jégesőtől.

Mi az a jégesőfedél az autóhoz?

A jégeső elleni védőburkolatokat, más néven jégesővédőket úgy tervezték, hogy csökkentsék a jégeső okozta károkat az autókon. Ezt a fedelet csak a motorháztetőre, a szélvédőre és az autó egyéb külső részeire kell helyeznie. Ha már a helyén van, a jégesővédő megvédi autóját a jégesőtől, amely horpadásokat és egyéb károkat okozhat a járművén. 

A jégeső elleni védőburkolatokat, más néven jégesővédőket úgy tervezt

Tippek a jégesőfedél telepítéséhez 

Az alábbiakban néhány tippet adunk arra vonatkozóan, hogyan kell felszerelni a jégeső elleni védőburkolatot az autóra:

Először mossa meg az autót

Mielőtt felszerelné a jégesőfedelet, ne felejtse el alaposan lemosni autóját felülről lefelé. Ez segít csökkenteni a törmelék és a szennyeződések mennyiségét, amelyek a burkolat és az autója közé szorulhatnak. Ha végül még akkor is lefedné autóját, ha az még mindig piszkos és mosatlan, a törmelék minden alkalommal, amikor felszereli vagy leveszi az autófedelet, megkarcolhatja a festéket. 

Ellenőrizze a telepítés irányát 

Néhány jégesőfedélnek van egy hátsó és egy elülső része. Győződjön meg róla, hogy a fedő elülső része is fel van szerelve a járműve elejére. 

Tartsa a fedelet a földtől távol 

Ha hagyja, hogy az autófedél a földhöz érjen, akkor a végén szennyeződések és nedvesség kerülhet az autó és a fedő közé. Ez némi kavarodási nyomot hagyhat maga után, vagy ha nem ellenőrzi, elősegítheti a penészesedés kialakulását. 

Ellenőrizze a járművét

Még ha úgy is gondolja, hogy mindent jól csinált, bölcs ötlet lehet, hogy időnként ellenőrizze a járművét. Győződjön meg róla, hogy nincs nyoma törmeléknek vagy nedvességnek a burkolat alatt. A beszerelt burkolattal kapcsolatos problémák kijavítása nagyobb kihívást jelenthet, ha nem foglalkozik velük azonnal. 

Szoros jégesőfedélre van szüksége?

Az autó jégesőfedélnek a kényelmes cipőhöz hasonlóan jól kell illeszkednie. Gondoskodjon arról, hogy hagyjon némi helyet, amely lehetővé teszi, hogy a fedelet szakadás vagy nyúlás nélkül alkalmazza. 

Az is ajánlott, hogy keressen egy nem túl zsákos jégesőfedelet. A zsákos jégesőfedél beengedheti a vizet vagy a szennyeződéseket a fedél és a jármű közé. A túl laza jégesőfedél az ejtőernyőhöz hasonlóan felfoghatja a szelet. Ez megnövelheti annak kockázatát, hogy a fedő felrobban a heves viharok idején. 

A lényeg

A legjobb jégesőfedezet az autóhoz csökkenti a járművét ért károk kockázatát a súlyos viharok idején. Megkíméli Önt a biztosítási kárigényektől és kevesebb drága javítástól, miközben járművét hosszú ideig csodálatos állapotban tartja. 

Ugyanabból a kategóriából:

Back to Top