Csodálatos ötletek az aktív nyaraláshoz 60 év felettieknek

A mai idősek már nem elégszenek meg a szokásos buszos túrákkal és körutazásokkal. Az idők változnak, és az idősek is. Akár maga is idősebb, akár idősebb szüleinek vagy családtagjainak tervez utazást, íme néhány ötlet az aktív pihenéshez 60 év feletti utazók számára:

Meghosszabbított tartózkodás

A hosszabb tartózkodás egyetlen úti célon lehetővé teszi, hogy a 60 év feletti idősek különböző aktivitási szintjeik ellenére is élvezhessék a nyaralást. Az üdülőhelyek lehetővé teszik, hogy a vendégek egy része a medencénél vagy a tengerparton maradjon, míg a többiek kirándulni mennek, vagy busszal a városba. 

Azok az idősebbek, akik inkább az utazások tervezésének különböző szempontjait szeretnék kezelni, a nyaralóhely-foglalási oldalakat is használhatják saját utazásaik ütemezéséhez és vizsgálatához. 

Állami parkok és nemzeti parkok 

Egyre több idősebb utazó választja az otthonához közeli barangolást. Az elmúlt néhány évben ezek az utazók olyan időskori kalandokat választanak, amelyek aktív időtöltést biztosítanak számukra anélkül, hogy hosszú és fárasztó repülőutakra kellene menniük.  

Csak az Egyesült Államokban 63 nemzeti park kiváló úti cél a 60 év feletti idősek számára, akik kerékpározni, madármegfigyelést, vadonban hátizsákos túrázást és túrázást, lovaglást és madármegfigyelést szeretnének. 

Néhány ilyen parkban vízi sportok, horgászat, búvárkodás, sőt téli sportok űzésére is van lehetőség. Vannak olyan állami parkok is, amelyek kisebb tömegekkel rendelkeznek, és amelyek ugyanolyan kifizetődő kalandokat kínálnak az idősek számára. 

A mai idősek már nem elégszenek meg a szokásos buszos túrákkal és körutazásokkal.

Folyami hajóutak mint aktív nyaralás 60 év feletti idősek számára

A folyami hajóutak tökéletes kombinációja a különböző helyek megismerésének és a kikötőkben való könnyű kikötésnek, ahol kerékpározási, gyalogos és városnézési lehetőségeket találnak. 

Az utasok az utazás időtartamára kijelölt kabinokat kapnak, és azt is választhatják, hogy egy adott megállóban nem szállnak le. Ez teszi a folyami hajóutakat tökéletessé az olyan aktív idősek számára, akiknek az útitársaik vagy a haverjaik kevésbé aktívak. 

Skip-gen Vakációk

A 60 év feletti aktív pihenés egyik feltörekvő trendje az úgynevezett skip-gen utazás. Itt a nagyszülők és az unokák együtt utaznak, hogy kihagyják a köztük lévő generációt. 

Az unokák segíthetnek nagyszüleiknek aktívak maradni. Kisebb kihívást jelenthet azonban olyan tevékenységeket keresni, amelyeket a két generáció boldogan megoszthat egymással. 

Gyalogos, kerékpáros és túrázó túrák 

Napjainkban egyre több olyan utazási vállalkozás kínál kerékpáros és gyalogos kalandokat, ahol az aktív idősek összekapcsolhatják a városi és a szabadtéri élményeket. 

Ma már vannak olyan túrák, amelyeket kifejezetten úgy terveztek meg, hogy a kerékpárosok és a gyalogosok egyetlen út során lenyűgöző tájakat és gyönyörű városokat járjanak be. 

Önvezető és vezetett nemzetközi túrák közül is választhat, amelyek minden szükséges támogatást nyújtanak. Sok ilyen utazásszervező cég az utazás aktivitási szintjét is megadja, míg mások tájékoztatják Önt a naponta kerékpárral vagy gyalogosan megtett kilométerek számáról. 

Manapság már nem fog kifogyni az ötletekből a 60 év feletti utazók aktív nyaralásához. Az utazási trendek folyamatos változásával ma már az idősek is a lehető legteljesebben élvezhetik a nyaralást, preferenciáiktól és aktivitási szintjüktől függően.

Ugyanabból a kategóriából:

    Nincs
Back to Top