Biztonságos weboldalak

A weboldal hosting egy olyan internetes tárhelyszolgáltatás, amelyet a vállalatok nyújtanak az ügyfeleknek, hogy elhelyezzék webhelyüket, és online elérhetővé tegyék azt a világ minden tájáról érkező látogatók számára.

A weboldalak tárhelyszolgáltatója helyet biztosít a webszervereken a webhely fájljainak (kód, képek stb.) és tartalmának tárolására. Emellett biztosítja a tulajdonos számára az erőforrásokat ahhoz, hogy webhelyét egy bizonyos kereshető térben létrehozza és fenntartsa, és biztosítja a látogatók számára a webhely elérésének lehetőségét, például a domain név beírásával.

A webtárhely olyan számítógépes szervereket jelent, amelyek az interneten keresztül hozzáférhetők, és lehetővé teszik weboldalak tárolását, működtetését és elérhetőségét.

De mit is tartalmaz a weboldal hosting?

  • Általában a webtárhelynek egy vagy több szervere van, amelyeken a webhely található. A szerverek lehetnek fizikaiak vagy virtuálisak, amelyek fizikai helyet, áramot és internetkapcsolatot biztosítanak.
  • A tartománynévrendszer konfigurálása a webhelynevek meghatározásához és a tárhelykiszolgálókhoz való irányításához
  • Egy webkiszolgáló, amely a fogadó gépen fut

Ezenkívül minden egyes, a kiszolgáló által üzemeltetett webhelyre vonatkozóan:

Hely a szervereken az oldalt alkotó fájlok tárolására

  • Helyspecifikus konfiguráció
  • Gyakran előfordul, hogy egy adatbázis
  • Szoftver és hitelesítő adatok, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára a bejelentkezést, és lehetővé teszik számukra az oldal felépítését, szervezését és módosítását.
  • E-mail kapcsolat a fogadó és a webhely számára, hogy e-maileket küldhessenek az ügyfélnek.

Mi az SSL?

A Secure Sockets Layer (SSL) egy szabványos technológia, amely titkosított kapcsolatot hoz létre egy webkiszolgáló (host) és egy webböngésző (kliens) között. Ez a kettő közötti kapcsolat biztosítja, hogy a közöttük átadott adatok bizalmasak és bizalmasak maradnak. Az SSL ipari szabvány, és több millió weboldal használja az ügyfeleivel folytatott online tranzakciók biztonsága érdekében. Ha valaha is meglátogatott egy weboldalt, amely a címsorban https: // címet használ, akkor SSL használatával biztonságos kapcsolatot hozott létre. Ha van eshopja, vagy a weboldalán keresztül árul termékeket, az SSL segít a bizalom kiépítésében a vásárlókkal szemben.

Ugyanabból a kategóriából:

Back to Top