Beépített szekrény

Mindannyiunknak több hely kell az otthonainkban, igaz? Rengeteg tárolóhely szabadítható fel, ha megtaláljuk a kihasználatlan helyet a szobánkban és egy duplaajtós használjuk beépített szekrények. Így végre elég helyed lehet, hogy tárold a rengeteg cipőidet, a dobozaidat és a ruháidat.

Az első lépés az, hogy le kell ülni és gondolkozni kell. Ez nem egy bonyolult feladat, mi több, akár négy hét alatt végrehajtható. Ráadásul építési engedély sem szükséges hozzá. Esetleg egy elektronikai engedély, amennyiben világítást is szerelnél a szkerényedbe.

Követelmények

Semmi különleges, az átlagos asztalos és gipszkartonos eszközökön kívül csupán egy fűrészre lesz szükséged, amivel kivágod a formákat, mégpedig lehetőleg körfűrészre. Ezen kívül szükséged lesz egy fúróra a csavarokhoz valamint egy gérvágó dobozra is.

Beépített szekrény

Néhány eszköz időt takaríthat meg, például ilyen a; légkompresszor, légtömlő, körömlak, tömítőpisztoly, kréta vonal, körfűrész, fúrókészlet, vezeték nélküli fúró / vezető, keretező négyzet, kalapács, hallásvédő, szintmérő, mérőszalag, gérvágó, biztonsági szemüveg, talpas derékszög, létrák, szegecselők és feszítővas. Ezek fontos eszközök lehetnek a mindennapi feladatokhoz is.

Miután felmértük, hogy milyen eszközök szükségesek, találd meg a helyet, ahová a szekrényedet szeretnéd. Eszközölhetsz változtatásokat is a helyen, ami elérhető számodra, például személyre szabhatod az ajtók szélességét, hogy beférjen a szekrény isebb szobákba, vagy akár egyajtós szerényt is készthetsz, amennyiben csak ruhák felakasztására használnád. Ebben az esetben is győződj meg róla, hogy a belső tér legalább 70 centis legyen.

Hogyan építsünk egy beépített szekrényt

Javasoljuk csuklós dupla ajtós szekrény építését, mert egy kicsit erősebb és kevésbé nehézkes lesz, mint a kétoldali ajtós. Megrendelheted az összeszerelt csuklós ajtót egy fatelepről vagy lakberendezési áruházból és görgőket is kérhetsz az ajtók tetejére, hogy garantáltan csukva maradjanak. Amennyiben kevés helyed van a szekrény előtt, akkor érdemes kétoldali ajtókat felszerelni. Amikor megrendeled az ajtókat, kérd el a méreteiket kinyitás során is.

Miután végeztél az előkészületi munkálatokkal, jelöld be a helyet, ahol az új fal beilleszkedik a már létező falba és plafonba. Használj szegeket ehhez. Amennyiben fényeket is szeretnél a szekrénybe, keress egy elektronikai dobozt, ami ellát energiával és tervezd meg a kábelelosztást. Ezen kívül hívhatsz villanyszerelőt is, aki segít a kábelezéssel és feltelepíti a fényeket, viszont így is át kell nézetni az elkészült világítást a megfelelő hatósággal.

A szobában található padló befolyásolja, hogyan szereld be az ajtót. Ha kemény padlóval dolgozol, állítsa közvetlenül a padlóra a lábakat. Ha a padló kissé egyenetlen, fűrészelje le az egyik oldalrúd alját, hogy a egyenletes legyen.

Olvassa el a témáról szóló cikket promóciós termékekről.

Ugyanabból a kategóriából:

    Nincs