Már az üvegért is házhoz megyünk

Aktualitás dátuma: 
2016. november 18., péntek - 09:45
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a házhozmenő szelektív hulladékgyűjtés eddigi sikerére való tekintettel 2016. decemberétől tovább bővült a házhozmenő rendszerben gyűjthető hulladékok köre, az üveghulladékkal.
A gyűjtési időpontok jobb követhetősége érdekében 2017. áprilisától havonta egyszer egy rögzített hétköznapon gyűjtjük a családi házaknál az ép öblös üveget, melyhez átlátszó „ÜVEGHULLADÉK GYŰJTŐZSÁK” feliratú zsákot (postaládában elhelyezve, és ürítéskor pótolva) biztosítunk díjmentesen. A gyűjtőzsákba az ép, egész sörös-, boros-, pezsgős-, befőttes-, és egyéb öblös üveget kérjük gyűjteni. Az üveghulladékkal teli zsákokat a járatnapokon reggel 7 óráig, az ingatlan elé közterületre, jól látható helyre helyezzék ki! A megtelt zsákokért a szállítási napokon cserezsákokat biztosítunk!
 
Kérjük Önöket, hogy törött öblös üveget és síküveget ne helyezzenek el a gyűjtőzsákban, mert a munkatársaink munkavédelmi okokból azokat nem szállítják el!
 
További időpontokról honlapunkon a lakhelyükre vonatkozó aktuális hulladéknaptárból tájékozódhatnak.
 
Amennyiben többletüveg gyűjtőzsákra van szükségük, azt ügyfélszolgálatunkon igényelhetnek.
 
Az üveggyűjtő pontok és gyűjtőszigetek a már megszokott módon továbbra is a lakosság rendelkezésére állnak. A társasházi övezetekben élők is részt vehetnek a házhozmenő rendszerű üveggyűjtésben azzal, hogy a társasházak/lakásszövetkezetek a jelenlegi vegyeshulladék gyűjtő mellé 1,5 m3- es üveggyűjtő edényt igényelhetnek, amely gyűjtőszigetes, gyűjtőpontos rendszerben kerül űrítésre. Ezen üveggyűjtő edények korlátozott számban állnak rendelkezésre és az igény elbírálását minden esetben helyszíni bejárás és egyéni egyeztetés előz meg.
 
Együttműködésüket köszönjük!