Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés

2015-től hazánkban is kötelezővé válik az otthoni szelektív gyűjtés.

Miskolcon és vonzáskörzetének 36 településén a családi házas övezetekben teljes körűen elindul a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Miskolc családi házas övezeteiben és a vidéki településeken a szelektív hulladékgyűjtő szigetek megszüntetésre kerülnek. A jövőben ezeken a pontokon kizárólag az üveghulladékok gyűjtésére rendszeresített edényzet fog megmaradni.

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés igénybevétele a lakossági ügyfeleink részére díjmentes, a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjban nem történik változás. Társasházas övezetben csak külön igény esetén, egyéni egyeztetés alapján vehető igénybe a szolgáltatás.

„Sárga zsák”

A 2000 fő alatti településeken a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés megvalósulásához a lakosság részére kiosztásra kerülnek a szelektív hulladékgyűjtő zsákok („sárga zsák”). A sárga zsákban szelektíven gyűjthetőek a papír-, műanyag-, fémhulladékok és italos kartondobozok. Az üveghulladékok szelektív gyűjtésére továbbra is a gyűjtőszigetek állnak a lakosság rendelkezésére. Ügyeljenek arra, hogy a zsákba kizárólag a felsorolt hulladékok kerüljenek! Amennyiben munkatársaink a szelektív hulladékgyűjtő zsákokban nem odavaló anyagot találnak, a zsákot nem szállítják el. A zsákok elszállításáról a jobb oldali sávban a saját településére kattintva a hulladéknaptárból tájékozódhat. A megtelt zsákokat a gyűjtési időpontoknak megfelelően helyezze ki ingatlanja elé! A továbbiakban a gyűjtőjáraton dolgozó munkatársunk annyi zsákot dob a postaládájába, amennyi teli zsákot Ön előzetesen kihelyezett.

„Sárga edény”

A 2000 fő feletti településeken a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés megvalósulásához a lakosság részére kiosztásra kerülnek a szelektív hulladékgyűjtő edények („sárga edény”). Az edényzetben szelektíven gyűjthetőek a papír-, műanyag-, fémhulladékok és italos kartondobozok. Az üveghulladékok szelektív gyűjtésére továbbra is a gyűjtőszigetek állnak a lakosság rendelkezésére. Ügyeljenek arra, hogy az edényzetbe kizárólag a felsorolt hulladékok kerüljenek! A szelektív hulladékgyűjtő edények ürítésének időpontjairól a jobb oldali sávban a saját településére kattintva a hulladéknaptárban tájékozódhat. Amennyiben munkatársaink a szelektív hulladékgyűjtő edényben nem odavaló anyagot találnak, az edényt nem ürítik ki.